Aleksandra Ćoćić,  Boje

Novi eBook – Moja paleta boja

Tekstovi o izboru palete boja su među našim najčitanijim tekstovima. Mnogobrojna pitanja naših čitateljki su podstakla našu Aleksandru da pripemi materijal koji nam pomaže da odredimo kom tipu pripadamo i koja nam paleta boja odgovara.

U prvom koraku nas vodi kroz niz pitanja koja nam pomažu da odaberemo ključne boje koje stalno i uspešno nosimo.

U drugom delu određujemo sopstveni kolorit:

Ton koji ima vaša koža je najznačajniji faktor za određivanje vašeg godišnjeg doba. On nastaje iz tri pigmenta melanina (smeđeg), karotina (žutog) i hemoglobina (crvenog). Jedinstvena kombinacija ta tri pigmenta vam daje vašu autentičnu boju tena. S obzirom na to da vaša koža deluje kao tanak filter, ton upravo ispod njene površine određuje da li je vaš kolorit hladan ili topao.

Leta i Zime (hladna godišnja doba) imaju plavkasti prizvuk, a Jeseni i Proleća (topla godišnja doba) imaju zlatast ili žućkast prizvuk.

Pored hladnog ili toplog podtona, tražite intenzitet; da li je boja vaše kože blistava i jasna (Zima i Proleće), ili meka i prigušena (Leto i Jesen)?

Žena ZIMA

Najbolje izgleda u čistim i jasnim bojama i u oštrim kontrastima. Boje borovine, svetlucave snežne nijanse i prave osnovne boje na vama izgledaju sjajno.

Među poznatim ličnostima Zima su: Megan Fox, Opra Vinfri, Sandra Bulok…

Žena LETO

Najlepše izgleda u pastelnim, blagim i neutralnim bojama. Ono što će istaći vašu lepotu su boje mora, letnjeg neba, korala i plaža. Izbegavajte oštre kontraste i prejake nijanse boja. Kada kupujete, imajte na umu paletu boja: plavo, ružičasto, hladno, mekano i prašnjavo.

Među poznatim ličnostima Leto su Dženifer Aniston, Kejt Midlton, Ema Ropberts…

Žena JESEN

Svoj najbolji izgled postiže toplim, zemljanim, zlatastim kao i „prigušenim“ nijansama. Boje jesenjih plodova i šarenog lišća ističu vaš kolorit. Prilikom izbora boja tokom kupovine uvek se vodite sledećim: toplo, zlatasto, prigušeno.

Među poznatim ličnostima Jesen su Džesika Alba, Dženifer Lopez, Hale Beri…

Žena PROLEĆE

U potrazi za svojim bojama uvek imajte na umu: jasno, toplo, žuto (žućkasto), sveže…

Sve boje proleća, odnosno vašeg godišnjeg doba rade za vas: boje prolećnog cveća, trave, živahnih pupoljaka, sunca.

A među poznatim ličnostima Proleće su: Ema Stoun, Blejk Lavli, Kameron Dijaz…

Detaljan eBook na dvadeset i pet strana možete preuzeti potpuno besplatno prijavom na naš newsletter. Odmah po prijavi dobićete mail sa linkom za download.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *