Modna kapsula

Modna kapsula za rad od kuće

Deo jutarnje rutine koja našem telu kaže „spremni za rad“ je i garderoba koju nosimo. Ovo je dovoljan motiv da formiramo modnu kapsulu za rad od kuće. Postavlja se pitanje kako biti produktivan, a sa druge strane kako postaviti jasnu granicu između posla i slobodnog vremena.

U tekstu Dva jednostavna načina za efikasniji rad od kuće smo istakli zašto je jutarnja rutina veoma bitna. Ljudski um koristi mnogo vrsta asocijacija koje gradimo u odnosu na okruženje. Upravo te asocijacije, veoma brzo, čak i nesvesno, kažu našem umu i telu kako da se postavi u datom okruženju. Na taj način, naš um pravi razliku stanja „spremni za rad“ od stanja opuštenosti, koje povezujemo sa domom i vremenom koje provodimo sa ukućanima.

Postavlja se pitanje kako organizovati garderobu kada većim delom nedelje ili u potpunosti radimo od kuće. Ako uglavnom imamo audio pozive i niko nas ne vidi već samo čuje, možemo biti u ležernijoj garderobi. Ali, to svakako nisu pidžame i ne treba da bude odeća u kojoj pospremamo kuću ili uređujemo baštu.

Čitajući istraživanja sprovedena od strane istraživača sa Berkli univerziteta, jedna od asocijacija za početak rada je boja garderobe koju nosimo na poslu. To nam je bila polazna osnova pri formiranju ležerne modne kapsule za rad od kuće.

Fotografije artikala su preuzete sa web shopa proizvođača Ewla, sedište Subotica

Pantone boja 2021 godine zapravo ove godine nije jedna boja, već je „bojom 2021“ proglašena kombinacija sive i žute. Izvršni direktor Pantone-a kaže da se jedinstvom postojane sive i živopisne svetlo žute izražava pozitivna poruka potkrepljena snagom. Praktična i čvrsta, ali istovremeno topla i optimistična kombinacija nam daje fleksibilnost i nadu. Upravo je ova kombinacija naš izbor za početak nedelje, odnosno ponedeljak.

Majica dostupna u web shopu proizvođača Ewla sa sedištem u Subotici.

Utorak je dan kada Skype i Teams audio pozivima komuniciramo sa kolegama iz Italije, pa je izbor na prvi pogled možda neobična kombinacija, ali nas podseća na odlazak u Milano avio kompanijom AirDolomiti. Njihov logo i posada su upravo u ovim bojama.

Fotografije majice, donjeg i gornjeg dela trenerke su preuzete sa web shopa proizvođača Ewla.
Ešarpa sa crteža ne postoji kao artikal
već je crtež Modne Kapsule samo kao ideja.

Sreda je dan za video pozive. Crna majica dugih rukava sa crnim donjim delom trenerke čini da se osećamo malo elegantnije. Pre video poziva samo zamenimo gornji deo trenrke ešarpom od viskoze, malo karmina i transformisali smo potpuno ležeran izgled u šik.

Kada imamo video poziv, svaku ležernu kombinaciju sa majicom jednostavnog kroja možemo maramom ili ešarpom transformisati u poslovni izgled.

Na ovaj način sa sedam odevnih predmeta, dobijamo osam, odnosno šesnaest kombinacija ako ne nosimo uvek gornji deo trenerke.

Sve fotogtafije artikala u ovom tekstu su preuzete sa web shopa proizvođača Ewla. Njihove proizvode smo nedavno otkrili tražeći artikle za sebe.

Veoma lepo iskustvo, siva trenerka šivena u Subotici, 93% pamuk, isporuka na kućnu adresu kurirskom službom.

Naš prvi izbor je bio siva trenerka . Oduševljeni smo podjednako kvalitetom materijala i kvalitetom izrade. Fotografijama nije lako dočarati koliko su uživo struktura materijala i boja lepi.

Svi artikli koje smo naveli u primeru male modne kapsule su dostupni, a mnogi od njih su deo prolećne kolekcije:

Modna kapsula koju smo formirali za posao, sedam artikala izuzetnog kvaliteta sa šesnaest odevnih kombinacija, nas košta manje od 60 evra. Kod Ewle je odlično i to što u ponudi ima extra veličine za krupnije.

Još jedan primer modne kapsule sa istim brojem odevnih predmeta, ali drugačijim izborom boja. Žutu smo zamenili majicom boje slonove kosti a crnu lila majicom.

Dakle, postupak je da: osetimo šta koja boja predstavlja za nas i na koju nas vrstu posla asocira. Zatim, pregledamo šta već imamo u ormanu, planiramo kojom bojom treba dopuniti modnu kapsulu za rad od kuće, poručimo i uživamo radeći od kuće.