Modna kapsula

Kada dama šije sama

Šta raditi kada prilikom sređivanja ormana naiđemo na šarenu suknju koju nismo godinama nosili, a dopada nam se i zadovoljni smo kako nam stoji? Dobili smo nekoliko sličnih pitanja i sada ćemo podeliti naše predloge.

Naša čitateljka ima šarenu suknju na crnoj osnovi koju nosi samo sa crnom majicom. Međutim, ispostavilo se da njenom tenu crna boja ne odgovara i razmišlja kako da formira modnu kapsulu od jedne šarene suknje, jedne crne majice i crne dugačke suknje od viskoze. Pošto nam je rekla da je šarenu suknju sašila sama pre više godina, predlažili smo da kupi jednobojnu viskozu i sašije bluzicu i ešarpu. Zaprvo, preporuka za leto je materijal prirodnog porekla poput viskoze, pamuka, liocela ili svile.

Kada želimo da kombinujemo jednobojnu odeću sa šarenom, potreno je da prilikom kupovine obučemo ili ponesemo šarenu odeću kako bi prislonili uz jednobojan materijal i bili sigurni da će se boje lepo kombinovati.

Da bi nam bluzica lepo stajala, bitno je da boja odgovara našem tenu i boji kose. Ako nismo vešti sa izborom boje, dovoljno je da u prodavnici stavimo materijal pored lica i pogledamo se u ogledalo. Ešarpa će „odvojiti“ crnu majicu od lica, a moći će da kombinuje sa obe suknje, šarenom i crnom.

Pošto želimo da formiramo modnu kapsulu čija su osnova šarena i crna suknja, svakom bluzicom koja ide lepo sa šarenom suknjom, dobijamo još dve odevne kombinacije.

Kada imamo dovoljno odevnih kombinacija koje uključuju udobnu šarenu suknju, možemo biti sigurni da ćemo je iznositi tokom leta.


Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *