Modni Stilista

Svedeni modeli za svečane prilike

Postoje prilike za koje želimo da sašijemo haljinu, pa makar je samo tada obukli. To je najčešče venčanica ili haljina za veridbu koju nosi mlada.

Međutim, kada želimo da se obučemo svečano, a ne želimo da kupujemo za svaku svečanost drugu garderobu, jedno rešenje je svedena haljina koja odgovara našem tipu građe, tako da i boja odgovara našem tenu i kosi. U takvoj haljini ćemo uvek izgledati sveže i može se nositi tokom čitave godine u različitim prilikama. Neobičnim aksesoarima možemo postići da svaki put izgledamo drugačije i nosimo je u različitim svečanim prilikama. Važno je da haljina bude dobrog kvaliteta i da nam stoji „kao salivena“.

Na fotografiji levo je Kraljica Maxima, supruga holandskog kralja. Ona je jednostavnu teget haljinu dopunila dugačkom ogrlicom, salonkama u boji kože i teget šeširom. Na drugoj fotografiji je haljina ukrašena na ramenu velikim cvetom od istog materijala. Ovakav ukras ne mora biti našiven, već se može prikačiti po potrebi.

Nekada su dovoljne samo lepa frizura i šminka da u haljini jednostavnog kroja izgledamo elegantno. Haljina može biti i dvodelna.

Učinimo je romantičnom

Haljinu svedenog kroja možemo učiniti romantičnom, a u isto vreme elegantnom, tako što je dopunimo detaljima koji su izrađeni od istog materijala od koga i haljina. Detalji mogu biti i od drugog materijala poput muslina, ali je dobro da budu u istoj boji.

Na prvoj fotografiji je jedini ukras mašna koja je našivena preko džepova. Na fotograifji u sredini su napravljene i prikačene mašne od muslina, dok su na trećoj fotografiji ukrasi izrađjeni od istog materijala. Ciklama haljina je veoma jednostavnog kroja, ali ukrašena pojasom koji je napravljen od plisiranih traka.

Neobične forme

Na prvoj fotografiji se kragna naknadno dodaje. Bez kragne je haljina veoma elegantna i može se za veče dopuniti niskom perli. Za proslavu tokom dana jednostavnu haljinu možemo učiniti zanimljivom tako što je dopunimo kragnom sa neobičnim printom.

Dame sa naglašenim stomakom ili dame O građe se mogu opredeliti za neobičnu formu ili čak asimetriju.

Asimetrični modeli jednostavnog kroja se takođe mogu kombinovati na različite načine i aksesoarima uvek učiniti zanimljivim.

Fotografije su preuzete sa Pinteresta.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *